Saturday, December 31, 2011

Yeayy..Its mine!!

Akhirnyaaa...

Selepas berpenat lelah selama satu bulan membuat side income dengan menjalankan perniagaan De Warisan, dapat jugak kami merasa reward untuk diri sendiri..Yeayyyy..cuba teka apakah itu??

Jeng jeng jeng.....!!!!


Yeayyyyy..Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus!!


Pagi-pagi lagi kami-kami turun dengan penuh berkobarnya untuk pergi beli benda alah nie dan dengan penuh kesyahduan mengeluarkan duit..waaaa...gigil tangan time nak bayar beb!! Tab nie kami beli bersama dengan pakej I-Plan plus bukan dengan pakej seperti yang pernah saya nyatakan kat SINI. Pakej I-Plan plus nie lebih murah dan menjimatkan tau..Cuba tengok nie:


Kitaorang pilih pakej yang ke - 2..Untuk permulaan kena bayar RM300.00, dapat free 6000 minit untuk call every month dan untuk bayaran bulanan selama setahun sebanyak RM63.00. Untuk tahun kedua dan seterusnya, bayaran bulanan sebanyak RM 98.00. Salah satu kelebihan Tab 7.0 plus nie adalah kita boleh buat call and message..So, untuk yang suka bergayut telefon itu, disarankan untuk ambik pakej nih. Pakej adalah termasuk charger dan earphone..


Harga untuk Tab 7.0 plus:
        Tab: RM1699.00
        Pakej i-Plus: RM300.00
        Casing tab:RM155.00


Bergetar + bergigil + terasa kesyahduan masa time raya bila menghulurkan duit kat sales tadi..huwaaaa..Tapi at least, berbaloi dan puas hati beb!


Untuk pakej Tab yang lain, korang boleh survey kat CELCOM SMARTPHONES..Jangan lepaskan peluang tau!



..Muka yang excited tahap gaban lepas beli Tab! Haha..

My BIL (brother in law).. ^_^
..Satu-satunya..


Back to school!Shopping!


Assalamualaikum..

Holla moon..Jam menunjukkan 7.55pm..Hari nie kat KB cuaca okeiy, cuma sekarang baru nak start hujan balik. Tak pe, malam kan..Boleh tidur lena! Hehe..

Semalam saya dan my sis pergi shopping barang untuk persekolahan our eldest sis, Arissa..Satu-satunya orang yang still bersekolah dalam rumah nie..Kihkih..Ramai gila orang duk shopping, jem habis jalan kat Kubang Kerian nih..Ingatkan kita jer yang shopping last minit, rupanya segerombongan (betul ke eja?)..Uhuk3..

Kitaorang shopping kat Mydin Mall kat KK nie..senang sikit, semua barang ada..Nak masuk bandar mesti jem gila, dengan budak2 yang lepak kat mall, dengan yang nak shopping, dengan yang nak berdating..Fuhhh..tak da maknanya nak makan roti dengan jam kat tengah jalan tuh.

Kebetulan dekat Mydin Mall semalam, ada buat hari terbuka untuk produk Safi Rania Gold (alaa..nak promote la produk la)..Dan artis jemputan semestinya Rozita Che Wan yang mana merupakan duta produk Safi Rania Gold. Nanti yang tu saya updatekan dalam next entry ye! Ada hot story punya! Hehehe..

Okeiy, jom layankan beberapa keping gambar kami masa kat sana..Jommm!



My princess!! Her name is Aisyah..Comel kan?
Dah rasa macam adik sendiri je..Budak kecik nie anak jiran saya..


Dari kecik ajar buat "peace", so besar2 tak da la nak malu2..hikhik..

..Oldest and Eldest..




Peace shayammm!!


Budak kecik nie pantang nampak benda alah yang bunyi-bunyi nie..terus je nak naik..aduiii..layan je la..


Eldest sys.. Cik Arissa Putri


Friday, December 30, 2011

Impian..


Saya bukanlah wanita berparas jelita..
Saya bukanlah wanita yang kaya harta..
Saya juga bukanlah wanita yang punya takhta..
Saya wanita apa adanya..Saya tidak sedermawan Khadijah..
Saya tidak setegar Fatimah..Saya tidak sepintar Aisyah..
Saya wanita apa adanya..
Saya hanya seorang wanita yang menginginkan kesederhanaan cinta..
Saya tidak menilai rupa..saya tidak menilai harta..
Saya tidak menilai takhta..saya hanya ingin cinta yang sederhana...



Aku sering memasang angan untuk membina istana indah.
 Dia sebagai RAJA dan aku sebagai RATU. 
Biarpun istana itu hanyalah pondok kecil, aku tau bahagia akan ada disitu. 
Yang dinanti bukanlah lamaran dengan batu permata, cukuplah akad dan janji yang setia..






Wednesday, December 28, 2011

Penat

Assalamualaikum..

Holla moon..Jam dah menunjukkan 11.05 malam. Dah mengantuk rasanya..Hari ini agak penat dengan lambakan kerja yang tak pernah habis. Lagipun, Abg Zaid (Pembantu Am Pejabat) cuti seminggu. Terpaksalah saya siapkan kerja sorang-sorang. Penat + letih wooo..Dah macam robot rasanya. Tambahan my dad still admit kat wad kat HUSM. Masa lunch hour, boleh pergi melawat dia. Mudah-mudahan my dad cepat sembuh. Doakan ye!

Okeiy, time to sleep..Gudnyte moon! See you soon, sunshine!!


Jam 8.30 pagi:


Jam 5.30 petang! Dah banyak yang settle..Esok sambung lagi! Jom balik!




Motif??

Tidak diketahui motif sebenar..

Sekian.







Yakinlah Aku Menjemputmu..


Kepada: Awak yang belum saya temui..

Mesej:
Satu masa nanti, saya yakin awak akan menjemput saya..
Walau dimana awak berada, walau macam mana keadaan awak, saya yakin,
suatu masa nanti kita akan ditemukan, dengan izinNya..
Saya akan tunggu awak..

Daripada:
Saya yang menanti..





Nikahilah wanita kerana...


Barangsiapa yang menikahi wanita kerana keturunannya, Allah tidak akan menambahkan kecuali kerendahannya. 

Barangsiapa yang menikahi wanita kerana hartanya, Allah tidak akan menambahkannya kecuali kafakiran. 


Janganlah kamu menikahi wanita kerana kecantikannya, sebab kecantikan itu akan lenyap.


Barangsiapa yang mengahwini wanita kerana untuk memejamkan pandangannya, menjaga kemaluannya serta menjalin tali persaudaraan, niscaya Allah memberkahinya.



Diriwayatkan oleh Ibnu Majah, al Bazzar dan Baihaqi dari Abdullah bin Amr, Nabi bersabda:
لَا تَنْكِحُوا النِّسَاءَ لِحُسْنِهِنَّ فَلَعَلَّهُ يُرْدِيهِنَّ ، وَلَا لِمَالِهِنَّ فَلَعَلَّهُ يُطْغِيهِنَّ ، وَانْكِحُوهُنَّ لِلدِّينِ ، وَلَأَمَةٌ سَوْدَاءُ خَرْقَاءُ ذَاتُ دِينٍ أَفْضَلُ
Janganlah kalian menikahi perempuan karena cantiknya. Boleh jadi kecantikan tersebut akan membinasakannya. Jangan pula karena hartanya karena harta boleh jadi akan menyebabkannya melampaui batas. Menikahlah karena agama. Sungguh budak hitam yang cacat namun baik agamannya itu yang lebih baik


Semoga saya menemui seseorang yang menyayangi saya bukan kerana rupa, bukan kerana keturunan dan juga bukan kerana harta. Kadang-kala ada lelaki yang terlupa bahawa mereka adalah pelindung kaum Hawa. Ada juga lelaki yang terlupa mereka pemberi nafkah. Jangan la dipandang wanita hanya kerana rupanya.

Janganlah nikahi wanita hanya kerana hartanya. Sangat sedih apabila sesebuah perhubungan terputus hanya kerana pangkat darjat, kedudukan dan harta kekayaan. Sedangkan kekayaan dan rezeki yang melimpah adalah pemberianNya yang diberikan untuk menguji hambaNya. Kadang-kala dengan harta yang ada, manusia angkuh ingin menongkat sehingga langit ke tujuh dan terlupa tanah dibumi yang dipijak.


Insyallah, satu masa nanti.. ^_^



Sebuah Pengharapan


Assalamualaikum..

Holla moon..Hari nie kat KB redup je..Hujan renyai-renyai. Biasalah, bulan December kan. Bulan air! Lagi 3 hari lagi kita akan berganjak ke tahun baru, 2012..Excited! 

Cepat jer rasa masa berlalu. Rasanya macam berada di awal2 tahun 2011. Masa berlalu meninggalkan kita begitu saje. Kadang-kadang nak jer kita berpatah balik pada masa lalu, membetulkan apa yang silap dan membenarkan apa yang salah. Tapi, masa tidak boleh di undur lagi walau apa cara sekalipun..Masa silam adalah sejarah, masa kini adalah nyata dan masa depan adalah harapan.

Kadang-kadang kita rasa sangat letih dalam menempuhi kehidupan yang penuh dugaan dan cabaran. Betapa besar dan kuatnya dugaan yang diberikan dalam melayari sebuah kehidupan. Ramai yang merungut, menyesali apabila berdepan dengan masalah hidup. Tidak dapat dinafikan, kadang- kala dalam perjuangan menempuhi sebuah perjalanan, diri terasa sangat lemah, terasa tidak berdaya. Tapi dalam pada itu, kita mesti ingat, sebesar mana dugaan yang kita hadapi, ada lagi insan lain yang menempuhi kehidupan dengan penuh kepayahan dan penderitaan. Sekiranya kita menderita dan kesedihan kerna kehilangan kekasih hati, cuba bayangkan seorang wanita yang kehilangan suami terpaksa membesarkan anak seorang diri. Jika dibandingkan dengan ujian yang diberikan kita, apalah nilainya dibandingkan tuntutan pengorbanan yang perlu dilalui oleh orang lain. 

Bersabar dan bersyukur adalah sangat dituntut dalam melayari sisa-sisa hidup. Orang yang bersyukur akan terasa amat bahagia manakala orang yang selalu merungut tidak akan pernah merasa bahagia. Hatinya tidak akan pernah bersyukur dan bergembira di atas apa yang dimiliki, jadi macam mana dia ingin bahagia. Orang yang bersyukur lebih tinggi darjtanya dari orang yang bersabar.

Semoga kita akan menjadi insan yang lebih kuat dan tabah dalam kehidupan selepas ini. Semoga tahun 2012 membawa sejuta pengharapan dan kebahagian kepada kita. Teruskan kehidupan dengan berani, jangan berpaling melihat kedukaan. Jadikan lah kedukaan itu salah satu episod cerita hidup kita. Insyallah, satu masa, kita akan mampu tersenyum dan menoleh, episod itu telah lama berlalu dalam hidupku. Terima kasih di atas kehidupan yang cukup berharga ini, Ya Rabbi..


Selamat Tahun Baru..!!





Tuesday, December 27, 2011

Message..

To: My dear FUTURE Husband..

Message: 
I will cook. I will clean. I will shop. I will be the best wife, ever, InsyaAllah..
I will dress up for you. I will maintain my appearance for you. I will make sure to be the best wife I can be, InsyaAllah.. I will have children with you & I will raise them to be the best they can be. I will be the best mother, InsyaAllah..
All this - as long as you promise me one thing..

"Help me, accompany me in getting to Jannah! Insyaallah..Be with me always and I'll be yours forever"

From:
Your Future Wife..




Sunday, December 25, 2011

To Yuna's Fan


Yuna nak minta tolong korang cadangkan nama untuk single terbaru beliau. 
Beliau mencari 10 orang yang tertop dan pemenang akan dimaklumkan pada 15.01.2012.

Let's join!

 Klik siniYuna's Song







3d drawing on street


As Salam..

Pernah korang terdengar berkenaan luksian 3d on street? Lukisan 3d nie dilukis di atas jalan raya. Ianya amat popular dikalangan barat terutamanya di Italy dan Florida. Kadang-kadang rasa macam lukisan "bernyawa" sebab nampak realistik sangat. Rasanya kat Malaysia tak ada lagi kot.


Jom kita intai-intai:













Awesome kan?


Picture by : Incik Google.






Contest:Blogger Siapa Bertuah Tahun 2012?




Rina Fatin tag:






Fall in Love


Holla sunshine!! 

Know what?

I fall in love!!

It's amazing!! Yeahhhhh~



Siang malam asyik memikirkan dirimu..Tidur tak lena, mandi tak basah..
Dalam kepala selalu terbayang-bayangkan saat kita akan bersama..
Bilakah masanya nanti..

Ohhh my sweetheart..............










It's Samsung Galaxy Tab™ 8..CELCOM menawarkan gadget yang tersangat macho + cute + stylo nie dengan harga serendah RM1,288 sahaja! Ouchhh...seriuss, saya memang tergilakan benda alah nie okeiyh!! Orang lain dan lama dah ada, kita baru je tersengeh sengeh riang melompat-lompat nak benda nih! (Ada i kisah ker..huihuihui)..

Konpemnye kalau korang guna gadget nie masa kat depan saudara mara ke, terlopong they'll tengok...Dalam hati masing-masing duk cakap "Terornye anak saudara aku, kelassss gituu". Ada la yang duk bertepek tepek nak tengok, nak main game laa..Gempak satu rumah! Wahhh...nak! nak! nak! Dan cuba korang bayangkan bawak gadget nie kat tempat-tempat ramai orang macam kat mall ke, and then korang melayari internet.(Alaa...bukak facebook pun kira dah teror tuh). Waduh...machoo beb!

Internet connectiom macam mana ye? Samsung Galaxy Tab 8.9 ini mempunyai network connection yang terbaik dan widest coverage kat Malaysia nie tau. So, kita boleh online bila-bila masa dan dekat semua tempat tau. Bulan-bulan bayar RM98/ RM68 je. Tak ker canggih gile tuh! Lagipun, tablet nie memang senang dibawa sebab ianya langsing dan ringan. Lepas nie, tak payah susah-susah nak bawak laptop yang berat tuh nak pergi mana-mana. So easy kan? 

CELCOM juga menyediakan pakej yang berbaloi dan terbaik untuk korang pilih:


So, apa tunggu lagi? Dapatkan gadget terhebat dan termacho di alam semesta ini hari nie jugak! Kami adik beradik Mr E'razCik FarahCik Putri akan pergi survey secepat mungkin! Korang boleh dapatkan gadget nie kat SINI.

More info boleh baca di: CELCOM SMARTPHONES.





GiveAway dari darkbatman.com

Holla sunshine!!
Pagi yang cukup redup dan nyaman..Untuk permulaan hari ini, I'll will be join GA from darkbatman.com!
Dah ada batman kat Malaysia nih..hikhikhik..
Know what? This is my first GA tau..Before this, tak pernah join mana-main GA from bloggers lagi..
So, wish me luck ye!!




Lets click together and gether pict kat bawah nie..

Rina Fatin tag:


Tokey punyer funfair: 
Awak3..saya nak beg merah tu boleh tak?!!! Awesome!!  ^_^




Monday, December 19, 2011

Assalamualaikum..

Holla moon! Sekarang dah jam 11.56 malam..Mata masih lagi menghadap buku untuk persiapan exam statistik esok..Emm..rasa nervous teramat untuk sit exam esok. Banyak nye kena ingat formula..Dalan kepala nie penuh dengan nombor3 yang menari bergelimpangan je!. Rasanya akan stay sampai lewat malam plak hari nie.. -_-'

Esok lepas exam, saya akan fly ke KL..Pagi tadi dapat berita yang agak mengejutkan, my dad admit CCU di IJN..Terasa lemah badan bila mama call pagi tadi..Jem kepala nak fikir, dengan exam lagi..Hopefully my dad akan cepat sembuh..Kami sayang abah..Korang doakan ye..

Okeiy, nak sambung study kejap..Esok nak call bos mintak sambung cuti..


..Selamat malam, moon..Mimpi indah ye..



Saturday, December 17, 2011

Exam mood!

Sekarang tengah musim deman panas exam!! Saya cuti kerja seminggu dan bertapa dalam library..Badan dah jadi macam beruang panda dah! Ye la, sejuk kemain dalam library..Siap berlapis-lapis pakai baju..
Orang nak exam katakan..Hehe..




Okeiy, sekarang nak pergi study!!
Semester nie ada 4 paper..2 dah lepas..Tinggal 2 paper lagi..Adoii..

Wish me luck ye..


p/s: Takut nak exam statistik lusa.. -_-'


Masa

Assalamualaikum..

Sudah lama rasanya tidak menghupdate belog kesayangan nie..Kekangan masa tidak menginzinkan untuk menghadap belog..Pejam celik pejam celik dah hampir penghujung tahun 2011..Terasa amat cepat masa berlalu meninggalkan kita..Terlalu banyak yang kita lalui dalam menempuh kehidupan seharian..Suka duka, tawa gembira, tangisan dan kegembiraan memberikan kita seribu erti untuk terus melangkah dan melangkah sehingga lah satu masa kita akan ketemui satu destinasi, satu pertemuan dan itulah tempat kita berteduh..

Kadang kala dalam kehidupan kita terlalu banyak onak dan duri yang perlu dilalui..Kesusahan, penderitaan dan kesakitan mengajar kita untuk lebih menghargai nilai sebuah kegembiraan..Kadang kala apabila kesakitan dan penderitaan datang mengetuk pintu kehidupan, kita akan terasa sangat lemah, hilang dalam arus khayalan sendiri..Kadang-kala kita hilang dalam dunia kita sendiri..Hanya satu yang bermain di benak fikiran..Kenapa? Kenapa? dan hanya Kenapa?

Namun, kadang-kadang, kita juga terlupa..Ya, kita sering kali terlupa..Terlupa bila sebuah tangisan datang menjelma, kita terlupa bahawa satu masa nanti kegembiraan juga akan menyahut..Hanya kita yang menjauhi kegembiraan itu..Hanya kita yang sering kali meminggirkan diri..Bukankah setiap kesusahan akan menemui kesenangan pada suatu masa? Bukankah fajar subuh akan menyinsing selepas senja malam menjelma..Dan bukankah juga selepas turunnnya hujan akan muncul pelangi yang indah? 

Di kala kita bersedih, di kala kita merasakan masa meninggalkan kita, dan di kala seluruh dunia tidak bersama kita, ingatlah Dia tidak akan pernah meninggalkan kita walau sesaat..Hanya kita yang sering kali melupakannya di kala senang..Hanya kita yang menjarakkan diri denganNya..Namun, Dia tidak pernah meninggalkan kita..

Wahai orang yang berduka cita, jika kamu percaya bahawa suatu masa kamu akan mati, jika kamu percaya suatu masa kamu akan kembali kepadaNya, kenapa kamu enggan mempercayai takdir dan ketentuan yang telah ditetapkan olehNya untukmu? Kenapa terlalu sukar untuk dirimu menerima ketentuan..Inilah takdir..Inilah ketetapanNya..Bukankah setiap ketetapan itu telah terzahir ketikanya roh ditiupkan ke dalam jasadmu?  Siapa dirimu ingin menghalang ketentuanNya? Ingatlah temanku, perancangan dan ketentuan terbaik hanya datang dariNya..Kembalikanlah jiwa kepada Pencipta mu..kembalikan keabadian hanya untuk mencari cintanya..Berpeganglah kepada rukunNya..Bukankah salah satu rukun iman kita percaya kepada qada dan qadar? Bagaimana kita mengakui bahawa kita beriman denganNya sedangkan ketentuan dan taqdirnya kita pertikaikan..Subhanallah..

Jangan la kita berdukacita dengan apa yang bukan milik kita..Mungkin bukan itu yang terbaik untuk kita dunia dan akhirat..Tiada yang lebih mengetahui melainkanNya..

Mungkin jika kita kehilangan sesuatu, bukan masanya lagi untuk ia menjadi diri kita..Mungkin suatu masa nanti bila kita bersedia, ianya akan kembali pada kita..Dan mungkin juga sesuatu itu senyatanya bukan milik kita dan tidak pernah dan tidak akan menjadi milik kita..

Hiduplah dengan penuh keyakinan..Laluilah kehidupan dengan menyandangkan segala pengharapan hanya kepadaNya..Disana, akan ketemui pelangi yang sangat indah..yang memancarkan segala kilauan dalam kehidupan yang abadi..

Di saat diri terjatuh, disaat kegagalan menerpa, melangkahlah tanpa henti..Melangkahlah sehingga pada suatu masa, kau bertemu dengan tempat berteduhmu..





Monday, December 12, 2011

Sunshine and Moon


Sunshine and Moon
Cahaya dan Kegelapan
Kebahagiaan dan Kedukaan
Kegagalan dan Kejayaan
Kesakitan dan Kesenangan
Tangisan dan Senyuman

Sunshine and Moon
Menjadi kisah hidupku


Sunday, December 4, 2011

Friday, December 2, 2011

Aku sedang berjuang


Assalamualaikum...
“aku dan dia dah putus…”
“kenapa?”
“aku dah x sayangkan dia. pelik bukan.tiba-tiba saja perasaan tu hilang”
“kau pasti dengan keputusan kau.kau x kesiankan dia? dia sayang kau…”
“kesian la jugak. tapi bila aku fikir balik. lagi kesian kalau aku teruskan. aku dah x mampu…”
“buatlah apa yang kau rasa terbaik….”



selepas setahun..


“aku geram. dia tipu aku. lepas setahun baru aku tahu…”
“kenapa? apa yang dah jadi…?”
“dia ada ramai perempuan belakang aku. dia tipu aku.aku rasa pedih. terlalu pedih…”
“kenapa kau pedih. kan perasaan kau dekat dia dah lama hilang”
“entah. mungkin rasa dikhianati. x dihargai.mungkin kalau aku sayang dia. sekarang aku dah longlai. separuh mati aku terluka. rabak. koyak. patah….”
“lupakanlah. jangan bebani hati fikiran diri kau dengan benda dah lepas ni…tidurlah dah lewat…”
“aku tak boleh stop. mata aku x boleh nak lelap .kecewa aku menggunung. otak aku overtime….”



beberapa bulan kemudian..


“Aku selalu tertanya-tanya kenapa perasaan aku pada dia boleh hilang. Sekelip mata.”
“kau ada jawapan?”
…senyum “ada…mudah.”


“apa dia?”


“bila aku pandang semua benda yang jadi tu ada hikmah.aku mula refleksi balik segala apa yang aku dah buat.apa yang jadi dalam hidup aku.dan aku dapat jawapan.kau nak tahu?”


“kongsi lah…”


“Allah sayang aku. Dia taknak aku setia pada orang yang x hargai aku. Dia benarkan aku tahu kebenaran setelah setahun.mungkin masa tu baru kekuatan aku cukup untuk menampung kekecewaan aku.dan aku fikir-fikir balik, Allah beri yang terbaik untuk aku.sedangkan banyak benda yang aku lalai.hubungan aku dengan Allah aku terabai.”

“maksud kau?”

“aku banyak berfikir.refleksi balik segalanya.cari jawpan pada soalan-soalan aku.aku kadang-kadang lalai dalam mengingati Allah.leka dengan cinta lelaki.aku dah bazirkan masa,duit untuk cinta lelaki.aku dah sedar aku sepatutnya fokus cinta kepada Pencipta.nak tahu sesuatu?”


“teruskan aku dengar…”


“aku pernah tanya kenapa aku jumpa lelaki yang salah.sekarang aku rasa aku tahu kenapa.aku belum cukup baik.dan aku kena betulkan diri aku untuk dapat yang terbaik. Rasa cinta itu memang anugerah daripada Allah.tapi kita manusia ni lebih menghargai rasa cinta itu daripada Si Pemberi.


Kakak sepupu aku pernah cakap bila kita couple susah nak kawal bukan…rindulah sayanglah then gaduh sampai emo seminggu.lepas itu mula nak pegang-pegang tangan, bergambar rapat-rapat…sebab tu,lebih baik mencegah daripada mengubati bukan…”

“so sekarang?”

“Aku tengah berjuang.menjadi lebih baik..Doakan..Selangkah..Dua langkah…
Aku sedang berlari..mendekati Pencipta…”

“lelaki?cinta?”
“hanya yang Halal.janji Allah itu pasti.”
“kau yakin sekarang?rasa lebih baik?”

“Alhamdulillah.semua jawapan-jawapan yang aku cari membawa aku pada Allah.aku nampak cahaya melambai-lambai dari jauh.cahaya itu yang buat aku bangun.dan ketenangan itu milik aku.sungguh,hikmah itu kalau dicari gali manisnya tiada berpenghujung.aku khilaf.sebab aku tahu Allah sentiasa ada, cuma manusia yang mencipta jarak.


Itu kata-kata yang aku rasa sesuai dengan situasi aku.mungkin dulu aku nak dekat dengan Dia bila nak sesuatu atau sedih kecewa saja.tapi sekarang aku dah sedar,faham tanggungjawab aku.Allah buktikan lagi sayang Dia pada aku dengan adanya perasaan ini.syukur ”


^_^

Sunday, November 20, 2011

Saturday, November 19, 2011

My 23rd Birthday's Party!

Holla..Entry nie dah lama nak post, tapi asyik tak sempat jer..Sekarang baru free, boleh la nak menghupdate sikit2..Alhamdullilah, pada 12.11.2011 yang lepas, saya telah berganjak ke umur dua puloh tiga..Iyaa, 23 okeiy..Nampak muda kan?? :)

Syukur ke hadrat Illahi saya diberi kesempatan untuk bernafas di atas bumiNya dengan penuh nikmat dan rahmat. Dengan izin dariNya yang telah memberi peluang untuk bernafas dan diberi kesempatan merasai kehidupan yang penuh dengan onak dan duri ini. Sepanjang 23 tahun, pelbagai suka duka telah dilalui. Kesedihan, kegembiraan, tawa dan air mata menjadi asam garam kehidupan. Semoga selepas ini, saya menjadi seorang yang lebih kuat dan tabah dalam mengharungi kehidupan dan dugaan. Insyallah..

Tak lupa juga kepada my family yang susah payah buat party for my birthday..  Actually, celebration nie untuk saya dan adik, Farah. Birthday dia jatuh pada 6.11.2011, tapi kitaorang decide nak celebrate sekali je la..Lagi happening kan kan..To abah: thnx a lot sebab sponsor our party that day!! We love abah!! Opss..lupa plak..kitaorang siap bbq tau..first time buat satay sendiri and bakar..Best giler woooooo..!!!

Layankan beberapa keping photo kami..Jom!!






















Tak lupa jugak kepada my bestie,, Zira kerana celebrate my birthday secara kecil-kecilan kat kafe ye..Suka sangat dengan hadiah yang zira bagi..Comel..




..p/s: Dah lama tunggu nak dapat hadiah chocolate..Sweet kan..Tak pe la, maybe next time..


Birthday Girll!!!

Happy Birthday to me!!! Sweet 23, Rina!! 
12 November 2011..

..Gambar time birthday party di next entry ye.. Thanx pada semua yang hadir..Memang sangat happening.. Tahun depan kita buat lagi okeih..!

Thursday, November 17, 2011

Don't break my heart




Boyfriend : For you I'll do everything..


Girlfriend : I want you to do just one thing for me..Just don't break my heart..



Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday

.. Sibuknye awak.. 
Tak pe..Sesibuk mana awak pun, saya tetap tunggu awak.. ^_^



Alaaa....mana ada saya kuat jeles..tak pun..kan kan..
lalalalalalala.. ^_^

..My dream..
Hope its come true, one day..