Saturday, December 31, 2011

Yeayy..Its mine!!

Akhirnyaaa...

Selepas berpenat lelah selama satu bulan membuat side income dengan menjalankan perniagaan De Warisan, dapat jugak kami merasa reward untuk diri sendiri..Yeayyyy..cuba teka apakah itu??

Jeng jeng jeng.....!!!!


Yeayyyyy..Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus!!


Pagi-pagi lagi kami-kami turun dengan penuh berkobarnya untuk pergi beli benda alah nie dan dengan penuh kesyahduan mengeluarkan duit..waaaa...gigil tangan time nak bayar beb!! Tab nie kami beli bersama dengan pakej I-Plan plus bukan dengan pakej seperti yang pernah saya nyatakan kat SINI. Pakej I-Plan plus nie lebih murah dan menjimatkan tau..Cuba tengok nie:


Kitaorang pilih pakej yang ke - 2..Untuk permulaan kena bayar RM300.00, dapat free 6000 minit untuk call every month dan untuk bayaran bulanan selama setahun sebanyak RM63.00. Untuk tahun kedua dan seterusnya, bayaran bulanan sebanyak RM 98.00. Salah satu kelebihan Tab 7.0 plus nie adalah kita boleh buat call and message..So, untuk yang suka bergayut telefon itu, disarankan untuk ambik pakej nih. Pakej adalah termasuk charger dan earphone..


Harga untuk Tab 7.0 plus:
        Tab: RM1699.00
        Pakej i-Plus: RM300.00
        Casing tab:RM155.00


Bergetar + bergigil + terasa kesyahduan masa time raya bila menghulurkan duit kat sales tadi..huwaaaa..Tapi at least, berbaloi dan puas hati beb!


Untuk pakej Tab yang lain, korang boleh survey kat CELCOM SMARTPHONES..Jangan lepaskan peluang tau!



..Muka yang excited tahap gaban lepas beli Tab! Haha..

My BIL (brother in law).. ^_^
..Satu-satunya..


Back to school!Shopping!


Assalamualaikum..

Holla moon..Jam menunjukkan 7.55pm..Hari nie kat KB cuaca okeiy, cuma sekarang baru nak start hujan balik. Tak pe, malam kan..Boleh tidur lena! Hehe..

Semalam saya dan my sis pergi shopping barang untuk persekolahan our eldest sis, Arissa..Satu-satunya orang yang still bersekolah dalam rumah nie..Kihkih..Ramai gila orang duk shopping, jem habis jalan kat Kubang Kerian nih..Ingatkan kita jer yang shopping last minit, rupanya segerombongan (betul ke eja?)..Uhuk3..

Kitaorang shopping kat Mydin Mall kat KK nie..senang sikit, semua barang ada..Nak masuk bandar mesti jem gila, dengan budak2 yang lepak kat mall, dengan yang nak shopping, dengan yang nak berdating..Fuhhh..tak da maknanya nak makan roti dengan jam kat tengah jalan tuh.

Kebetulan dekat Mydin Mall semalam, ada buat hari terbuka untuk produk Safi Rania Gold (alaa..nak promote la produk la)..Dan artis jemputan semestinya Rozita Che Wan yang mana merupakan duta produk Safi Rania Gold. Nanti yang tu saya updatekan dalam next entry ye! Ada hot story punya! Hehehe..

Okeiy, jom layankan beberapa keping gambar kami masa kat sana..Jommm!



My princess!! Her name is Aisyah..Comel kan?
Dah rasa macam adik sendiri je..Budak kecik nie anak jiran saya..


Dari kecik ajar buat "peace", so besar2 tak da la nak malu2..hikhik..

..Oldest and Eldest..




Peace shayammm!!


Budak kecik nie pantang nampak benda alah yang bunyi-bunyi nie..terus je nak naik..aduiii..layan je la..


Eldest sys.. Cik Arissa Putri


Friday, December 30, 2011

Impian..


Saya bukanlah wanita berparas jelita..
Saya bukanlah wanita yang kaya harta..
Saya juga bukanlah wanita yang punya takhta..
Saya wanita apa adanya..Saya tidak sedermawan Khadijah..
Saya tidak setegar Fatimah..Saya tidak sepintar Aisyah..
Saya wanita apa adanya..
Saya hanya seorang wanita yang menginginkan kesederhanaan cinta..
Saya tidak menilai rupa..saya tidak menilai harta..
Saya tidak menilai takhta..saya hanya ingin cinta yang sederhana...



Aku sering memasang angan untuk membina istana indah.
 Dia sebagai RAJA dan aku sebagai RATU. 
Biarpun istana itu hanyalah pondok kecil, aku tau bahagia akan ada disitu. 
Yang dinanti bukanlah lamaran dengan batu permata, cukuplah akad dan janji yang setia..






Wednesday, December 28, 2011

Penat

Assalamualaikum..

Holla moon..Jam dah menunjukkan 11.05 malam. Dah mengantuk rasanya..Hari ini agak penat dengan lambakan kerja yang tak pernah habis. Lagipun, Abg Zaid (Pembantu Am Pejabat) cuti seminggu. Terpaksalah saya siapkan kerja sorang-sorang. Penat + letih wooo..Dah macam robot rasanya. Tambahan my dad still admit kat wad kat HUSM. Masa lunch hour, boleh pergi melawat dia. Mudah-mudahan my dad cepat sembuh. Doakan ye!

Okeiy, time to sleep..Gudnyte moon! See you soon, sunshine!!


Jam 8.30 pagi:


Jam 5.30 petang! Dah banyak yang settle..Esok sambung lagi! Jom balik!




Motif??

Tidak diketahui motif sebenar..

Sekian.







Yakinlah Aku Menjemputmu..


Kepada: Awak yang belum saya temui..

Mesej:
Satu masa nanti, saya yakin awak akan menjemput saya..
Walau dimana awak berada, walau macam mana keadaan awak, saya yakin,
suatu masa nanti kita akan ditemukan, dengan izinNya..
Saya akan tunggu awak..

Daripada:
Saya yang menanti..





Nikahilah wanita kerana...


Barangsiapa yang menikahi wanita kerana keturunannya, Allah tidak akan menambahkan kecuali kerendahannya. 

Barangsiapa yang menikahi wanita kerana hartanya, Allah tidak akan menambahkannya kecuali kafakiran. 


Janganlah kamu menikahi wanita kerana kecantikannya, sebab kecantikan itu akan lenyap.


Barangsiapa yang mengahwini wanita kerana untuk memejamkan pandangannya, menjaga kemaluannya serta menjalin tali persaudaraan, niscaya Allah memberkahinya.



Diriwayatkan oleh Ibnu Majah, al Bazzar dan Baihaqi dari Abdullah bin Amr, Nabi bersabda:
لَا تَنْكِحُوا النِّسَاءَ لِحُسْنِهِنَّ فَلَعَلَّهُ يُرْدِيهِنَّ ، وَلَا لِمَالِهِنَّ فَلَعَلَّهُ يُطْغِيهِنَّ ، وَانْكِحُوهُنَّ لِلدِّينِ ، وَلَأَمَةٌ سَوْدَاءُ خَرْقَاءُ ذَاتُ دِينٍ أَفْضَلُ
Janganlah kalian menikahi perempuan karena cantiknya. Boleh jadi kecantikan tersebut akan membinasakannya. Jangan pula karena hartanya karena harta boleh jadi akan menyebabkannya melampaui batas. Menikahlah karena agama. Sungguh budak hitam yang cacat namun baik agamannya itu yang lebih baik


Semoga saya menemui seseorang yang menyayangi saya bukan kerana rupa, bukan kerana keturunan dan juga bukan kerana harta. Kadang-kala ada lelaki yang terlupa bahawa mereka adalah pelindung kaum Hawa. Ada juga lelaki yang terlupa mereka pemberi nafkah. Jangan la dipandang wanita hanya kerana rupanya.

Janganlah nikahi wanita hanya kerana hartanya. Sangat sedih apabila sesebuah perhubungan terputus hanya kerana pangkat darjat, kedudukan dan harta kekayaan. Sedangkan kekayaan dan rezeki yang melimpah adalah pemberianNya yang diberikan untuk menguji hambaNya. Kadang-kala dengan harta yang ada, manusia angkuh ingin menongkat sehingga langit ke tujuh dan terlupa tanah dibumi yang dipijak.


Insyallah, satu masa nanti.. ^_^



Sebuah Pengharapan


Assalamualaikum..

Holla moon..Hari nie kat KB redup je..Hujan renyai-renyai. Biasalah, bulan December kan. Bulan air! Lagi 3 hari lagi kita akan berganjak ke tahun baru, 2012..Excited! 

Cepat jer rasa masa berlalu. Rasanya macam berada di awal2 tahun 2011. Masa berlalu meninggalkan kita begitu saje. Kadang-kadang nak jer kita berpatah balik pada masa lalu, membetulkan apa yang silap dan membenarkan apa yang salah. Tapi, masa tidak boleh di undur lagi walau apa cara sekalipun..Masa silam adalah sejarah, masa kini adalah nyata dan masa depan adalah harapan.

Kadang-kadang kita rasa sangat letih dalam menempuhi kehidupan yang penuh dugaan dan cabaran. Betapa besar dan kuatnya dugaan yang diberikan dalam melayari sebuah kehidupan. Ramai yang merungut, menyesali apabila berdepan dengan masalah hidup. Tidak dapat dinafikan, kadang- kala dalam perjuangan menempuhi sebuah perjalanan, diri terasa sangat lemah, terasa tidak berdaya. Tapi dalam pada itu, kita mesti ingat, sebesar mana dugaan yang kita hadapi, ada lagi insan lain yang menempuhi kehidupan dengan penuh kepayahan dan penderitaan. Sekiranya kita menderita dan kesedihan kerna kehilangan kekasih hati, cuba bayangkan seorang wanita yang kehilangan suami terpaksa membesarkan anak seorang diri. Jika dibandingkan dengan ujian yang diberikan kita, apalah nilainya dibandingkan tuntutan pengorbanan yang perlu dilalui oleh orang lain. 

Bersabar dan bersyukur adalah sangat dituntut dalam melayari sisa-sisa hidup. Orang yang bersyukur akan terasa amat bahagia manakala orang yang selalu merungut tidak akan pernah merasa bahagia. Hatinya tidak akan pernah bersyukur dan bergembira di atas apa yang dimiliki, jadi macam mana dia ingin bahagia. Orang yang bersyukur lebih tinggi darjtanya dari orang yang bersabar.

Semoga kita akan menjadi insan yang lebih kuat dan tabah dalam kehidupan selepas ini. Semoga tahun 2012 membawa sejuta pengharapan dan kebahagian kepada kita. Teruskan kehidupan dengan berani, jangan berpaling melihat kedukaan. Jadikan lah kedukaan itu salah satu episod cerita hidup kita. Insyallah, satu masa, kita akan mampu tersenyum dan menoleh, episod itu telah lama berlalu dalam hidupku. Terima kasih di atas kehidupan yang cukup berharga ini, Ya Rabbi..


Selamat Tahun Baru..!!





Tuesday, December 27, 2011

Message..

To: My dear FUTURE Husband..

Message: 
I will cook. I will clean. I will shop. I will be the best wife, ever, InsyaAllah..
I will dress up for you. I will maintain my appearance for you. I will make sure to be the best wife I can be, InsyaAllah.. I will have children with you & I will raise them to be the best they can be. I will be the best mother, InsyaAllah..
All this - as long as you promise me one thing..

"Help me, accompany me in getting to Jannah! Insyaallah..Be with me always and I'll be yours forever"

From:
Your Future Wife..




Sunday, December 25, 2011

To Yuna's Fan


Yuna nak minta tolong korang cadangkan nama untuk single terbaru beliau. 
Beliau mencari 10 orang yang tertop dan pemenang akan dimaklumkan pada 15.01.2012.

Let's join!

 Klik siniYuna's Song







3d drawing on street


As Salam..

Pernah korang terdengar berkenaan luksian 3d on street? Lukisan 3d nie dilukis di atas jalan raya. Ianya amat popular dikalangan barat terutamanya di Italy dan Florida. Kadang-kadang rasa macam lukisan "bernyawa" sebab nampak realistik sangat. Rasanya kat Malaysia tak ada lagi kot.


Jom kita intai-intai:













Awesome kan?


Picture by : Incik Google.






Contest:Blogger Siapa Bertuah Tahun 2012?




Rina Fatin tag:






Fall in Love


Holla sunshine!! 

Know what?

I fall in love!!

It's amazing!! Yeahhhhh~



Siang malam asyik memikirkan dirimu..Tidur tak lena, mandi tak basah..
Dalam kepala selalu terbayang-bayangkan saat kita akan bersama..
Bilakah masanya nanti..

Ohhh my sweetheart..............










It's Samsung Galaxy Tab™ 8..CELCOM menawarkan gadget yang tersangat macho + cute + stylo nie dengan harga serendah RM1,288 sahaja! Ouchhh...seriuss, saya memang tergilakan benda alah nie okeiyh!! Orang lain dan lama dah ada, kita baru je tersengeh sengeh riang melompat-lompat nak benda nih! (Ada i kisah ker..huihuihui)..

Konpemnye kalau korang guna gadget nie masa kat depan saudara mara ke, terlopong they'll tengok...Dalam hati masing-masing duk cakap "Terornye anak saudara aku, kelassss gituu". Ada la yang duk bertepek tepek nak tengok, nak main game laa..Gempak satu rumah! Wahhh...nak! nak! nak! Dan cuba korang bayangkan bawak gadget nie kat tempat-tempat ramai orang macam kat mall ke, and then korang melayari internet.(Alaa...bukak facebook pun kira dah teror tuh). Waduh...machoo beb!

Internet connectiom macam mana ye? Samsung Galaxy Tab 8.9 ini mempunyai network connection yang terbaik dan widest coverage kat Malaysia nie tau. So, kita boleh online bila-bila masa dan dekat semua tempat tau. Bulan-bulan bayar RM98/ RM68 je. Tak ker canggih gile tuh! Lagipun, tablet nie memang senang dibawa sebab ianya langsing dan ringan. Lepas nie, tak payah susah-susah nak bawak laptop yang berat tuh nak pergi mana-mana. So easy kan? 

CELCOM juga menyediakan pakej yang berbaloi dan terbaik untuk korang pilih:


So, apa tunggu lagi? Dapatkan gadget terhebat dan termacho di alam semesta ini hari nie jugak! Kami adik beradik Mr E'razCik FarahCik Putri akan pergi survey secepat mungkin! Korang boleh dapatkan gadget nie kat SINI.

More info boleh baca di: CELCOM SMARTPHONES.





GiveAway dari darkbatman.com

Holla sunshine!!
Pagi yang cukup redup dan nyaman..Untuk permulaan hari ini, I'll will be join GA from darkbatman.com!
Dah ada batman kat Malaysia nih..hikhikhik..
Know what? This is my first GA tau..Before this, tak pernah join mana-main GA from bloggers lagi..
So, wish me luck ye!!




Lets click together and gether pict kat bawah nie..

Rina Fatin tag:


Tokey punyer funfair: 
Awak3..saya nak beg merah tu boleh tak?!!! Awesome!!  ^_^