Tuesday, February 14, 2012

Tentang Rasa

Assalamualaikum..Hai Moon!

Baru jer selesai menonton drama Vanila Coklat. Best kan? Sweet sangat2 Izara Aisyah & Amir Asyraf. Memang lovely couple. Tapi part yang tak best, next week diaorang dah start gaduh.Menurut facebook Izara, drama nie tinggal 5 episod lagi. Dalam bulan 3 maybe dah habis dah..Alaaaa..cepatnya.

Lagu dalam citer nie semua best2 kan. Dan yang paling best adalah lagu Tentang Rasa by Astrid! Saya dah jatuh cinta tahap gaban dengan lagu nie. Memang tersangatla indah. Hoping that someday there are someone will dedicate this lovely song to me..Cewaahh..berangan la sangat..^^,

Jom kita layan..

Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku
tuk sejenak lelap di bahumu

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya



Vanila Coklat drop me here!


Dream


When you touch someone with your spirit, 
and in turn they touch your soul with their heart.

May you follow your dreams and always believe in yourself, 
Keep your eyes on the stars and hope in your heart.



Pertemuan Terindah

Assalamualaikum..Hai Sunshine!!

Dalam kehidupan ini, pertemuan dan perpisahan sering kali terjadi. Mana mungkin kita dapat elakkan. Setiap pertemuan pastinya ada perpisahan, cuma yang berbeza perpisahan sementara atau perpisahan hakiki. Dalam dunia ini sudah tercatit setiap satunya berpasang-pasangan. Pertemuan diibaratkan sunshine yang menyinar sedangkan bulan yang gempita di ibaratkan sebuah perpisahan. 

Ada kalanya, sebuah perpisahan mengajar kita erti sebuah perhubungan dan pertalian. Ada yang kata, bila sudah berpisah, baru mengenal erti rindu dan sayang. Bila ada depan mata, asyik buat tak nampak je kan..^^, Mungkin kita tak kan pernah menghargai hangatnya mentari jika malam tidak pernah menyelimuti semesta. Mungkin jua kita takkan pernah merasakan manisnya purnama bulan jika menteri selalu bersinar terang. Begitulah kehidupan.

Bagi saya, pertemuan yang terindah adalah pertemuan yang tanpa dirancang  dimana langkahan kaki kita yang membawa kita kepadanya. Seolah-olah takdir yang menemukan antara kita dan dia. Sweet kan.. ^^,  Kadang-kadang ada jugak antara kita yang merancang pelbagai plan untuk menemui seseorang terutama si dia yang diminati kan. 

Apabila takdir yang mengemudi langkahan kita, pasti ada suatu rencana yang telah ditentukan untuk kita. Tugas kita hanyalah menuruti langkahan dan mencari hala destinasi yang dituju. Ke mana arahnya, ke mana pengakhirannya, kita yang akan tentukan. Tapi dalam perjalanan itu, akan ada masanya kita menemui liku dan sempadan yang tak dapat kita atasi. Jangan pula berhenti di pertengahan, cari lah jalan lain yang mana kita dapat gapai. 

Antara pertemuan yang telah terjadi dalam hidup, akan ada satu pertemuan antara kita dan dia yang akan mengubah kehidupan kita seluruhnya. Dan pertemuan itu pastinya pertemuan yang terindah. Rite? ^^,

p/s: Menunggu pertemuan terindah..