Monday, September 24, 2012

Oh result

As Salam everyone,

Sekarang sudah masuk penghujung bulan September. Ini bererti result exam lepas akan di announce kan bila-bila masa sahaja. OMG! Tiap-tiap hari bukak portal student, tapi tak ada pun. Aihhhh..berdebar sih!

Nak dijadikan cerita, masa tengah drive otw pergi beli cendol, saya terima satu mesej dari A.Lie (my brother in law). Suspen aihh..


Oh no! Result exam dah keluar. Time nie ke nak keluar? Time kite menghadap bukak tak ada la plak. Dengan ketidaksopanan di jalan raya, terus call A.Lie untuk mintak check kan result. Tak sabar dah nie nak tau. Dalam hati tak payah cerita la, berdebar gile. Entah-entah kena repeat paper ke aku ni?Arghh..tak sanggup tak sanggup.

"A.lie: Angah, cepat bagi username and password. Nak bukak nih"
"Me : Orait2."
Jeng jeng jeng..(sesungguhnya betul la penantian itu satu penyeksaan yang teramat memeritkan hati dan segala organ dalaman dalam badan)


Portal untuk student OUM


"A.lie: Angah dapat 3.78! Dean list"
"Me: Hahh..betul? betul? betul?"

Alhamdullilah..alhamdullillah...alhamdullilah..Tiada yang dapat diungkapkan selain dari bersyukur kepada Yang Maha Esa. Syukur Ya Allah. Berbaloi rasanya dengan penat lelah study, buat assignment. Time study diploma dulu tak la letih sangat, sempat lagi pergi merayap kat bandar Kuantan. Hehe..Tapi bila study degree ditambah plak dengan kerja, memang terasa kepenatan especially time nak siapakan assignment dan nak buat revision untuk exam. Sometimes, perlu ambil cuti dan menghabiskan masa sehari suntuk di library. Kalau study kat rumah, tak jawab exam la gayanya.

First person yang saya contact semestinya mama! Bukan main excited lagi mama bila saya bagitahu. Tersenyem sorang-sorang dalam kereta. Terima kasih di atas doamu, Mama! :)

Now, I'm excited for my last semester which is start by next Friday. And Insyaallah, I will be grad around mid December this year. Semoga urusan ku dipermudahkan. Amin.


Sunday, September 23, 2012

Minggu Kesedaran Kesihatan Mental : 2012

As Salam everyone,

Sempena Hari Kesihatan Mental Sedunia pada bulan depan, my office organize satu program iaitu Minggu Kesedaran Kesihatan Mental. So, sesiapa yang berminat nak join those program, boleh inform saya ye. Emailkan ke: rinaalias@yahoo.com.

p/s: Maaf kalau brochure x cantik. Baru belajar maa.. :)

Simposium Umum: Mahligai Cinta.



Imam Muda Asyraf selaku Penceramah Jemputan.



Majlis Sekalung Budi sempena perpisahan staf di Jabatan.



Make Over with Mary Kay. Women only yer!


Boleh ke page MKKM untuk info selanjutnya: Minggu Kesedaran Kesihatan Mental 2012

Thank you!!

Hargai..

As Salam everyone,

Time online tadi terjumpa satu quote yang menarik untuk dikongsi:

"Walau dengan siapa pun Allah jodohkan kita, bersyukurlah dengan KELEBIHAN dan bersabarlah dengan KEKURANGANNYA"

Uhhh..tacink juga ayat ini. Bila direnungkan balik, betul jugak apa yang disebut. Bila kita berpasangan, kelebihan adalah satu bonus dan kekurangan adalah sesuatu yang seharusnya dan semestinya kita terima. Manusia kan, mana ada yang sempurna.

Nak hadapi kekurangan yang ada, amatlah menuntut kesabaran yang jitu!! Uissh..kadang2 geram jugak rasanya. But, this is life. Kita sendiri pun bukanlah sesempurna sangat.  Jadi, bagi yang berpasangan, janganlah menyimpan harapan setinggi KLCC nak merubah pasangan kita mengikut acuan dan citarasa kita sendiri. Bila kita menerima si dia, bermakna kita menerima kelemahan dan kekurangan yang ada. Kan kelemahan itu akan tertutup dengan kelebihan yang ada pada kita. Kalau nak cari seseorang yang sempurna, ke kaki langit pun belum tentu jumpa. 

Menghargai apa yang ada didepan mata lebih bererti dari mengejar sesuatu yang belum tentu menjadi milik kita.

Kalau Adam dijadikan untuk Hawanya, sudah semestinya kelebihan dijadikan beserta kekurangannya. Kan? 


Opss..

Assalamualaikum,

Lama rasanya tidak mengupdate blog. Sibuk dengan kerja yang tak pernah habis, belajar, exam. Haiisssshhhh. Penat sih! Cuma hari ini tergerak hati nak bukak blog, dah lama tinggal. Rasanya last update dalam bulan 2 lepas, sekarang dah nak masuk bulan 10. Lamanya...Sorry my diary! Dah berhabuk ye..

Sekarang jam dah hampir 3 petang and I'm at office.. Kerja bertimbun, tak larat nak bukak fail-fail lagi. Tunggulah kejap lagi, kita online dulu ye!! Hehe..Ponteng kerja kejap sambil makan coklat! Yummy yummy..

Sekarang saya tengah siapkan brochure untuk program di office. Aduii, nak siapkan satu agak ambil masa. Bukannya teror sangat dalam bab2 graphic nih, cuma gunakan pengetahuan yang memang seciputnye sahaja! 



Sempat lagi ambik gambar kat meeting room pagi tadi.. (^___^)