Tuesday, December 18, 2012

Semakan keputusan PMR 2012

As Salam,

Juz nak share some info dengan adik3 yang akan amik result PMR esok, 19/12/12. FIY, calon PMR boleh mengambil keputusan peperiksaan bermula jam 10 pagi di sekolah masing-masing.

Semakan keputusan peperiksaan jugak boleh disemak melalui mySMS 15888.Perkhidmatan tu akan diaktifkan bermula jam 10 pagi pada 19 /12/12 sehinggajam 11.59 tengahmalam pada 25/12/12.

Cara nak semak boleh tengok kat bawah nih:





Outing with sys!

As Salam,

Hari nie keluar jalan-jalan sambil berwindow shopping dengan sys3. Dah lama tak gi jalan3, lepak kat shopping mall. Busy katakan. Hikhik..Actually, tak plan pun nak keluar hari nie, tiba3 jer buat planning pagi3 tadi. 

Keluar dalam jam 10 pagi, tak nak bagi jem kan. Kat KB ni kalau musim cuti sekolah jangan duk cakaplah. Jem memanjang.. Fuhhh..nasib baik hari nie jalan agak clear sikit, cuma masa otw balik punye la jem kat area Kubang Kerian, macam ada kenduri plak kat tengah3 jalan. Sampai umah dalam jam 6 petang dah. Puas hati betul merendekkk' hari ni.

Mula3 ke KB Mall, lama jugak tak lepak kaki kat sana. Bukan lama sangat pun aihhhh, sebulan je pun. Ahakz!! Tak ramai pagi3 nie, senang sikit nak cuci3 mata tengok baju. Hehe..Ce mai kalau weekend, konpem rimas! Ramai ngat aihhhhh kat sini. Then, bila habis kedai dah dijelajah, merendekk' ke Tesco plak. Menghabiskan minyak kereta adalah motif nombor satu! Kat area Tesco, banyak kedai3 yang best , baju ler..huahua..Last3 berenti kat satu butik ni. Rasanya butik baru nih, sebab tak pergi lagih. Ke i'oulss yang outdated? Arhhh..tak kesah la. Masuk je dalam butik, fullaaaweii! Banyak nye baju! Heaven3! Rambang betul mata nak pilih. Tup3 terberkenan dengan baju peplum. Bukan pelam ye! PEPLUM. Alaa, baju yang cam ada rompol3 kat tengah tuh. Kalau tengok kat news feed kat fb, they'll duk cakap sal baju peplum je. Jeles i'oulss tau. Tu yang rembat sampai 4 pasang sekaligus tuh! Huahua..Puas hati!

Dah rasa poket makin menipis, terus ajak blaa.. Balik la! Kan duk sini lama3 lagi tak pepasal bangkrap plak hari gaji nih. Segala bil3 yang ada tak bayar lagih!! Okeiy, i hate this! Hari gaji adalah hari yang penuh dengan drama! Sob sob sob. Esok kena g bank bayar keta, kan tak pasal3 orang bank tuh call plak. Orang bank nie kan memang tau. Lewat sehari pun nak bising3, mencik tau!* Nasib baik pakai myvi katak tuh je! Kalau pakai ferrari, tunggu orang datang tarik keta je la gamaknye!

Okeiyh, acara tahunan time nak keluar mesti kena posing dulu. Tebiat nih tak tahu datang tang mana, tapi memang dah jadi habit yang payah nak di lupuskan dari jiwa dan hati sanubari. Harap mengerti.





First time try makan benda nih. 

Kalau tak silap, CONCEPT PIZZA. Ala3 pizza gitu. Terlampau best!
Kalau order pizza, kena tunggu 15- 20 minute, tapi yang nie 5 minit konpem dah boleh makan.
Banyak choice boleh pilih. Yang nie meat apa benda ntah! Harga murah jer, RM6.90.




Okeiyh, nampak sangat kebulurk!






Singgah kat bth SUS Craft kat Tesco.
Cik Farah nie nak beli barang3 nak untuk bisnes craft die.


I'oulss tukang sibuk je!
Editing gambar tidak menjadi di sini. Arhh.. tak kesah! Nak letak jugak.


Makan kepci macam tak kenyang la. Baham donut Big Apple plak! Buat stok dalam perut sampai pagi esok.


Singgah di Butik Lorna! I like!






My first peplum. Okeiy tak? I'ouls rembat 4 pasang terus tau. Ahakz!
Kaler je lain3 tapi patern sama. 

Esok, 19/12/12 yakni result PMR akan diumumkan. Konpem3 adik3 tengah merasa kestresan yang melampau3 dan terbahak3. Teringat zaman muda muda dulu time nak amik result, Resultnya? Boleh laa..Haha..

We'oll akan ke sekolah adik esok untuk ambik result PMR. Muka dia dah macam pelik bebenor je nampak malam nie. Berdebor la terrr...hikhik..

Selamat malam, dunia yang indah!


Monday, December 17, 2012

Tuhan, Jagakan Dia.

As Salam,

Lagu nie memang dah lama. Tapi bila terdengar tadi, tiba3 tersentuh plak hati kecik ku ini. Cewahhh...Jom la layankan je ye.. :D


Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku
Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku



Jalan jalan petang

As Salam,

Hari ni sy cuti tau. Ambik cuti direct minggu nie, akhir3 tahun nie pehabis cuti yang mana ada je la, baki cuti yang ada lagi forward je tahun depan. Mana tahu kot3 nak kahwin ke tahun depan, boleh guna cuti g honeymoon Ye dok? Huahua..

Semalam exam Marketing Strategic. Hurmm..berdebar tunggu result untuk paper nih, kurang konpiden sikit.  Tinggal satu paper je yang belum dihabiskan lagi sebelum tamatkan degree ku. Alhamdullilah, perjalanan dah hampir sampai ke penghujungnya. Hari ni duk kat umah jadi suri rumah sepenuh masa je tau. Haha! Amat3 jarang berlaku! Sampai lah jam 4.30 petang, rasa blur tak tahu nak buat apa. Tengok tibi kan tak da citer best.

Adik: Angah, jom pi tutti frutti!
Angah: Berehh..jom la, ajak syahmin and d geng sekali!

Hehe..Tup3 kuar dengan adik3 g jalan-jalan petang kat tutti. Lama woo tak makan tutti. Rasanya nie kali kedua lepas raya hari itu. Lepas makan jalan-jalan kat KK kejap, singgah watson beli mask muka. Muka dah pelik semacam lama tak tepek mask!







My little princess with her yummy tutti!
Melayang empat puloh lapan hinggit lima puloh sen makan tutti! Tak pe, esok gaji! Ahakz!