Saturday, May 4, 2013

#sayapilihmalaysia#

Assalamualaikum dan hai!

Tinggal beberapa jam lagi untuk semua rakyat Malaysia menunaikan kewajipan mengundi untuk PRU 13. Seriously,  sy sangat berdebar untuk mengundi buat pertama kali nya! Masa PRU 12 sebelum ini, masih belajar kat Kuantan lagi, tak terasa sangat bahang politik dan tak alert lagi dengan keadaan semasa. Sekarang ni, bukan main lagi semangat rasanya. Hehe..Bukan main lagi ramai orang kat jalan time2 nih. Tadi keluar pergi kedai depan tu pun jem jalan. Rasanya malam nie mesti ramai orang berkumpul kat atas2 jalan nih. Sebelum jam 12pm jer ye..Lepas tak boleh berkempen dah tau! 

Untuk bakal-bakal pengundi, jangan lupa menunaikan tanggungjawab anda sebaik mungkin ye! Kalau boleh, jangan la nak taksub sangat sampai bergaduh dan lupa saudara mara. Pilihan masing-masing dan yakin dengan keputusan yang dibuat. Dah nama pun undi itu rahsia. Ye dok? 

Kita Penentu Masa Depan Negara
#sayapilihmalaysia#selamatmengundi#



Tuesday, April 30, 2013

Holiday..

 
Nanti ada masa nk story time pergi holiday hari tu.. :)

Attend course

Assalamualaikum dan hai!

Panas sungguh cuaca kat Kubang Kerian hari ni. Siap berpeluh-peluh lagih keluar lunch tadi. Hari tu hujan sekejap, fuhh..rahmat sungguh rasanya. Bila hujan nak panas, bila panas nak hujan. Mengade je kan. :)

3-4 hari ni bos outstation plak, ke oversea. Lapang jugak rasa kat opis tu. Hehe..tapi sometimes, macam borink pun ada. Ye la, time bos ada memang kalut ribut dibuatnya, bila tak ada borink  plak. Alahaii..Sekarang sy sedang attend course actually. Kursus ini sebagai latihan la kononnya untuk hadapi exam kenaikan pangkat lepas ni. USM offer kenaikan pangkat untuk geng2 setiausaha bagi kenaikan ke gred N32. Salah satu syarat nak naik ke N32, kena lulus exam ni dulu la. Eii..berdebar ouchhhh!!


Lepas attend latihan ni, we'll akan sit exam and then interview for those yang lulus. Kemungkinan exam akan dijalankan dalam masa terdekat ni. Kalau buat kat USM Penang pun best jugak, dapat la round Penang lagi sekali. Ahakz! Semoga ada la rezeki untuk sy nanti. Hehe..Kalau dapat, sy belanja semuuaaaaaa makan gula-gula ye! :)

Okeiy la, nak sambung kursus dahh..Daa!