Thursday, July 10, 2014

Test tangan

Assalamualaikum dan hai


Sempat melukis dua keping gambar masa borink kat ofis tadi
tangan dah kaku sikit laa
dah lama tak lukis kartun-kartun
actually, kartun ni remaking
karya asal di lukis oleh en mimpi (google)
hehe..kite remake ajaaa




Waktu mustajab doa

Semoga menjadi amalan kita..

Serunding daging dan ayam paling sedap

Assalamualaikum dan hai..


Dapatkan Serunding Daging dan Ayam yang sedap dan menyelerakan di
Serunding Warisan Kelantan.

Boleh dihidangkan dengan pelbagai hidangan,
Ketupat, Lemang, Pulut Kuning, Nasi Impit, Nasi dan boleh dimakan begitu sahaja!
Sesuai untuk semua golongan termasukalah kanak-kanak kerana ianya tidak pedas!!

Bagi mereka yang selalu "travel", serunding ini senang untuk dibawa serta menjimat masa 
dan wang anda semestinya! 

Serunding Warisan Kelantan juga telah menembusi pasaran Sabah/ Sarawak dan juga Brunei!
Ramai customer kami yang telah repeat order!
Kami masih lagi menerima tempahan untuk RAYA nanti! Jangan lepaskan peluang dan cepat-cepat order bagi membolehkan anda menerima parcel sebelum RAYA nanti!!

Kami boleh dihubungi:
Call/ SMS/ Whatssap/ WeChat:
012-9622264/ 019-9679758

Facebook Page & Instagram:








Antara testimoni/ feedback dari pelanggan:










Baju raya mama : fashion valet

Assalamualaikum..
Dua tiga hari menunggu pak cik posto hantar parcel.
Tiba-tiba tercrgat kat pintu ofis tadi
Hehe..dalam hati bukan main lagi happy
Parcel i dah sampai uoulss..
Suke suke suke!!
Terus call ma., excited die baju dah sampai
Tahun ni beli untuk.mama via fashion valet
Memang cantik dan puas hati
Penghantaran dalam dua-tiga hari
Kalau zalora, lagi advannce
Beli hari ini esok sampai
Dress dan pakaian lain kat fashion valet memang cun habis especially baju
Raya by nora danish
Peplum putih hitam! Cair bebbbb
Lepas raya, kena gigih kumpul duit balik
Nak jugakk baju tuuu..
Jangan la habis stok lagii..pleaseeeeee

Wednesday, July 9, 2014

Kad raya

Assalamualaikum dan hai..
Zaman sekarang ni kad raya blh dikatakan tak valid dah
Most people will give raya wishes via sms/ whatssap/call/facebook
Lebih jimat dan senang
Tak payah beratur pilih kad, beli lagi
Nak karang mengarang lagi
Lagi nak beli setem and pos
Leceh kot..hari ini semua orang nak cepat kan
Benda -benda remeh gini
Dah tak ambil kisah dah
Teringat masa umur belasan dulu
Tiap tahun akan mintak mama beli kad raya
Seronok pos kat kawan2 sendiri
Siap tulis WAJIB balas..haha
Ucapan raya mengalahkan karangan
Nak ambik exam SPM 
Masa kecik-kecik dulu
Me and siblings selalu pos sendiri2 kat rumah
Kononnya nak buat nampak orang hantar la
Padahal pos sendiri
Tu plak tuju kpd mama abah sendiri
Alahaiii..
Dah lama tak merasa tulis kad raya
Pagi semalam my bos minta beli kad raya banyak2
Nak send to bos2 jugak
Aktiviti wajib setiap tahun
Walau canggih mana pun kite, kad raya still kena hantar
Salute la bosss
Tapi yg busy nye PA die ni laaa
Nak kena tulis nama satu2 lagi
Nak kena potong2 lagi..setem lagi..
Bukan sorang dua, hampir kat 100 orang nak send tau
Jenuh la gua tepek nama sorang2..huahua

Segmen Blogwalking by Eiqa Almond

Assalamualaikum..


Segmen: Saya Mahu Kad Raya Dayang Deno

Assalamualaikum dan hai..
Segmen/ Giveaway lagiii !

klik banner


**10 blogger bertuah akan dapat kad raya LE dayangdeno
**Cara pemilihan pemenang melalui Random.org 
**Pengumuman keputusan Random.org pada 15 Julai 2014


Tamat : 14 Julai @3pm

Segmen 2 Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

Assalamualaikum..

Hari rasa nak join segmen-segmen/ giveaway blogger sekalian..
alama dah tak join..
harap-harap ada rezeki menang powerbank satu.. (^,^) (^,^)


Sesiapa yang berminat nak join sama, boleh klik banner di atas



Giveaway Cash RM1000 by Emas Putih



As-Salam

[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]




Tuesday, July 8, 2014

Happy birthday Hubby

(Backdated Entry)

Assalamualaikum..
Saje nak share story celebrate birthday hubby on June 7 last month
ter "backdated" 1 bulan punye story..hihi
Asalnya plan nak buat candle light dinner apa semua
tapi memandangkan masa tak mengizinkan
so, kite tukar plan la
hubby tak tahu pun plan ni
kite plan sendiri-sendiri je
orang kata, syok sendiri ajaa..haha
nama lagi plan ye dok?
Birthday hubby jatuh pada hari sabtu
tapi memandangkan hubby kerja on sat, kena buat la on friday
siap cakap kat hubby, birthday tahun ni tema kuning
kek pun tak nak mengalah, siap order yang warna kuning ..haha
first time celebrate birthday berdua
sebelum kahwin, we all tak kenal sangat each other
mungkin jodoh antara kami kuat kot..hehe
berkat pilihan orang tua, Allah permudahkan :)
plus, bercinta lepas kahwin lebih indah (^,^) (^,^)
moga-moga tahun depan celebrate birthday wifey bertiga plak..haha
inshallah, mana tahu ada rezekiii..
kata-kata tu kan doa..hihi








Happy Birthday
to the man of my life
the king of my dreams
and the mate of my soul
I love you more than I could write in words 
 I want to love you for the rest of my life
Happy birthday, my husband


Ikan patin tempoyak

Assalamualaikum..

Sekarang dah nak jam 4pm
badan dah lenguh-lenguh hadap pc dari pagi tadi
kerja macam biasa, berlambak atas meja
tak larat plak nak belek-belek dokumen  ni
kerja memang tak pernah siap
petang-petang cam gini mula la fikir nak masak apa untuk berbuka
hubby cakap nak makan ikan patin tempoyak
emmm..tak pernah plak gua masak patin tempoyak sebelum ini
balik nanti cuba buat aja la
harap-harap sedap laaa.. (^,^)
kalau tak sedap pun kena paksa hubby makan jugak..huahua
nanti esok kite update resipi ikan patin tempoyak paling besttttt..haha
perasaaannn!

ouchhh..my fav dishes ever..tahan air liur je laaaaaaaa


Sale Raya Ariani 2014

Assalamualaikum dan hai..

Semalam me and bestie, pujah ke kedai tudung Ariani
sekarang Ariani tengah sale gile-gile
rugi kalau tak grab tudung raya time murah-murah cam gini
kalau tak, beriban jugak la habis bab tudung saje
checklist raya lain semua dah tick and settle
tinggal tudung je lagi
first choice harusla Ariani u'oulss
peminat setia gitu..hehe
semalam jumpa geng-geng usm saje kat kedai
pakat datang serbu time sale (^,^)
pilih punye pilih grab la satu dulu
yang jenis shawl untuk pakai first raya
kalau tak silap harga asal shawl ni RM200++ sehelai
tapi lepas sale dan plus guna kad Gold Ariani, harga hanya RM97.00!!
lepas ni nak ajak hubby plak
boleh la pau sehelai dua lagi
good plan, wifey! (^,^) (^,^)




Monday, July 7, 2014

Just move on

Sometimes you need to ignore negative people and just move on
Its better..












Berat badan dah mula turun

Assalamualaikum dan hai..

Salam ramadhan ke -9
Pejam celik pejam celik dah nak masuk dua minggu berpuasa
tak rasa letih sangat puasa tahun ni sebab selalu je hujan
alhamdullilah, hujan rahmat..berkat bulan mulia :)
Mood hari ini rasa macam happy je
ye laa..mana tak happy nya
hari ni gatal kaki nak timbang berat
sejak-sejak dah kahwin ni berat naik mencurah-mencurah
hubby lebih sayang agaknya.. tu pasal badan pun naik bahagia..haha
baju kurung dan peplum yang saiz S dah boleh pakai dengan selesanya
sebelum ni aihhhhh
nak pakai pun fikir dua kali sebab nampak sendat..haha
so now, baju-baju sebelum ini dah boleh sarung balik! yes!
jimat duit tak yah beli baju baru (^,^)
hopefully, lepas raya dapat maintain laa..mintak-mintaklaaaaaaa.......!!!


Photo: by google

Sunday, July 6, 2014

Checklist raya

Bukan preparation kahwin je perlu ada checklist
chekclist raya pun penting jugak..hehe

Happy Mother's Day Mak: Wau Restaurant, Kota Bharu

Assalamualaikum dan hai..

Entri sebelum ni celebration Mother'Day for mama
and for this entry Mother's Day celebration for my mother in law
hehe..start tahun ni kite ada dua mama tau
Alhamdullilah, dikurniakan dengan keluarga mertua yang sangat penyayang
Syukur sangat-sangat..
Kami-kami celebrate mother's day mak awal dua tiga hari
sebabnya time tu je dapat kumpul semua adik-beradik
bunyi macam ramai je kan..hihi
adik-beradik belah hubby pun 4 orang jugak, 2 laki 2 perempuan
mine all girls..hehe
Plan asalnya nak makan-makan di Domino Pizza kat KB
tapi full table
so tukar plan
sy dan hubby gerak awal dulu sebab nak buat preparation dan ambil kek
last minute punye plan, we'all decide nak ke Wau Restoran

Gambar by google. Tak ingat nak snap hari tu (^,^)


Selfie dulu dengan hubby sementara tunggu yang lain sampai :)


Actually mak tak tahu pun yang we all plan nak buat celebration mother's day. So, bila mak sampai siap tanya birthday sape plak hari ini. hihi

Adwa pun nak potong kek jugak! Hihi..

Hello!Sy nak kek jugakkkk!!




Sorry teh and su..gambar blur sikit.. jangan marahh..hehe

Love my family (^_^) (^_^)

Mother's Day Mama: Hotel Perdana Kota Bharu

Assalamualaikum dan hai..

Actually story ni dah lama
tapi sebab belog dah lama tak berasap
so, tertangguh la entry ni
mood nak menulis mencurah-curah plak dua tiga menjak ni
hehe..puasa kot..tak perlu rushing ke sana sini

For mother's day celebration this year
we'll adik beradik sepakat nak buat kelainan sikit
selalunya  buat kat rumah sekali dengan birthday arwah abah
(rindunya kat abah.......)
tapi kali ni nak buat special sikit
actually sebab utama tak nak mama rasa termiss and alone
kami sedaya upaya akan ceriakan mama..hopefully
so, plan kami nak buat kat hotel
survey punya survey, dengan harga dan hidangan lagi
seminggu dua jugak survey hotel
ada yang murah tapi makanan tak best
ada yang makanan terlajak best tapi mahal ouchhh
last-last kami decide nak celebrate di Hotel Perdana, Kota Bharu
Hotel Perdana versi baru
serius, memang cun gila!
Harga pun affordable, lingkungan RM60.00 per head
makanan pilihan kami semestinya BBQ pakej
tempat tip top, service mantap..so on aja laaa
Petang sebelum itu sy dan hubby ambil kek yang farah order
homemade cake..cun sangat
kek pun warna putih merah
masa balik rumah, mintak adik check line dulu kot-kot mama nampak
tak bagi nampak kek..hehe
simpan kek dalam bilik dan pasang aircond..takut cair plak
nak letak dalam peti kan takut terkantoi plak..haha
so, lepas maghrib sy, hubby dan adik-adik gerak dulu untuk buat preparation
Mama sendiri tak tahu lagi kat nak bawak dia ke mana
just minta mama dress up ikut tema iaitu merah..my fav colour (^,^)
Kak, a.lie dan zara bawak mama









seperti biasa, last minute baru nak tulis ucapan tacink-tacink dalam kad.. hihi


Mama dah sampai..hehe..mama nampak terkejut u'oulss..misi berjaya!












Sesi makan-makan tersangat berjalan lancar..haha
BBQ kat sini best sangat
macam-macam yang ada
ketam, udang, sotong, ayam, daging dan seafood2 yang pelik-pelik (^,^)
Lepas siap-siap makan, round-round kat swimming pool
semua table penuh dan most of them pun celebrate mother's day jugak
Alhamdullilah..and for our beloved mama, we all love you so much dunia akhirat.. :)


Honeymoon Part 4: Colmar Tropicale, Berjaya Hills

Sambungan..

Next trip kitaorg melawat Animal Park plak
ke sana pun guna shuttle jugak
sempat ambil gambar-gambar view masa kat atas bukit
tapi semua photo hubby save dalam komputer kat rumah
alahai..kite yg jenis suka save gambar dalam phone, dia plak jenis yang suka transfer gambar (-,-)
sebelum ke animal park, shuttle akan balik dulu ke colmar untuk next trip
sebab tak semua yang dlm shuttle tu nak ke tempat yg sama


lepas tunggu 10 minit, shuttle dah penuh
amik seat depan-depan..senang nak tengok jalan dan view cantik-cantik


Entrance fee cuma RM3.00 je
boleh bayar di kafe yang ada kat depan tu



















kite jenis yg tengok-tengok je
pegang tak nakkkk
bukan takut, geliiiiiiii (^,^) (^,^)

kat sini tak lama pun
sebab tak banyak sangat benda boleh tengok
just ada rusa (rusa ke), kelinchi, kuda
dan tak ingat dah ..hihi
time tu pun dah tengahhari dah
panas terik
balik jalan-jalan kat colmar la plak
sambil isi perut ..laparr ouchhh

 Swan lake..ada yang hitam dan putih. Both are cute :)






Lepas isi-isi perut,, balik bilik rehat dulu
dah jalan-jalan sepanjang hari
penat ....
petang tu plak kami round-round kat area belakang
ada swimming pool, sesuai la nak bawak family ke sini
sempat jugak terjun dalam swimming pool seround.. hihi
masa we'll datang sini, terjumpa dengan a few couple yang buat shoot kat sini
for their wedding i guess
memang view yang cantik
tak payah pergi oversea, kat sini pun boleh feeling-feeling macam kat French :)


Malamnya kitaorang ke souvenir shop
ada a few kedai kat sini
harga boleh tahanla
kena pakai main harga dengan tokey kedai (^,^)


Day 3:
Sesi packing dan sumbat baju dalam beg
nak balik dah..
shuttle untuk ke Times Square dalam jam 11am
Lepas breakfast dan ambil-ambil gambar, terus ke tempat menunggu shuttle kat bahagian masuk
rupanya pak cik shuttle tu dah siap-siap tunggu kitaorang..hehe
sempat jugak lawat The Chateau
Tak tahu apa benda tu tapi bangunan nya sangat klasik
macam istana dalam cerita disney
rasanya macam spa mewah (according to google)




Then, terus ke Times Square ...
Goodbye Colmar, till we meet again (^,^) (^,^)