Saturday, March 9, 2013

I love gardening!

Assalamualaikum dan hai!

Hari-hari minggu nie tak syok kalau asyik keluar berjalan-jalan je. Duit habis, penat jer lebih. Kalau kadang-kadang okeiy la jugak kan.*hehe*

Memang di akui muka ini tidak seperti pencinta alam tapi dalam hati tetap ada taman, babe! Hidup sy hari-hari pergi kerja balik kerja jer. Kalau dulu time weekend pergi kelas, melepak kat library cari novel sambil cuci mata. Huahua! Tapi sejak habis belajar nie, rasa borink plak asyik menghadap tibi je. Tibi pun dah borink asyik dihadap oleh sy! Jadi bila mama ajak berkebun sekali, terus je okeiy! Dari terus melenggok depan tibi tu bukan ada pekdah pun! 

Hahhh..bukan tak tau banyak pekdah nya kalau berkebun nie. Lemak-lemak yang dikumpul  dalam perut akan dapat dihapuskan sedikit demi sedikit. Tak ada la rasa berat je nak bawak perut nih. Huahua! Dapat jugak la rasa badan slim menyilim. Kalau nak tunggu exercise petang, jangan nak harapla. Dulu rajin jugak, tapi sejak dua menjak tak tahu mood kemalasan nak exercise terlampau-lampau la aktif. Hormon malas melonjak -lonjak dalam badan! 

Part paling best bila kutip buah! Fuhhhhh..semangat betul tau. Yang rajin nak menanam segala jenis buah yang ada nih mama dan abah la. Kite tolong kutip dan makan je! Hikhik..Tadi dapat kutip limau, pisang dan nenas. Yummy3..sangat fresh dari ladang!


Yang nie limau bali. Sangat -sangat sangat manis tau. Nampak je kulit besar tapi isi tak ada la besar sangat.
Lepas buang kulit..kecik je pun aihh..

Jemput-jemput makan ye. Hehe! Best tau.






Nenas yang baru nak tumbuh..kiut je kan.


Time menjalankan kempen penjimatan di hujung bulan, boleh la guna lidah buaya untuk buat masker! Haha..
Jimat dan fresh dari ladang tu!

Pintu ke kebun.

p/s: Tak ada ruginya berbakti kepada tanah nih. Selain dapat hasil, dapat jugak udara segar. Terima kasih pokok sebab bagi kami3 oksigen ye! :)

Selamat berhujung minggu!


3 comments:

  1. x kijo ko amek gmbr blake umh.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kak tau gapo..ore duk kebun loni nga ma..hahaha..

      Delete
  2. x kijo ko amek gmbr blake umh.. hahaha

    ReplyDelete