Sunday, April 7, 2013

Hectic day!

Assalamualaikum dan hai!

Hari yg sangat hectic hari ni! Pagi2 lagi dah kalut ribut kat opis, kerja yang tak sempat siap last week bertimbun lagih, then datang plak kerja lain. Adui, betul la orang cakap, kerja ni memang tak kan pernah abis kan.

Pagi tadi kena settle kan urusan bos untuk ke outstation 2 hari. Dapat notis meeting last minute, then kena arrange everything semua last minute! Kesian bos, tak sempat nak rest balik dari terengganu semalam, dah kena fly balik. Memang orang yg jadi bos nie kuat semangat betul ye. Kadang2 heran jugak, tak letih ke bos nie, dengan makan pun tak sempat, rest pn ntah ke mana. Terpikir 2 3 kali plak nak apply promotion.hihi.

Yg jadi kalut ribut tadi time semua tiket kb-kl semua habis!! MAS, firefly semua licin! Dah la ticket business pun depa sapu licin! Parahhh!! Dalam hati bukan main lagi, berdebar gila rasa. Last choice kena ambik airasia jugak. Dalam hati tak yah duk cakap la, berdebar tak boleh blah! Duk berharap biar la ada tiket, kalau tak macam mana bos nak attend meeting. Dah la meeting important gile! Call agen tiket, ada la tinggal a few sit untuk air asia! Fuhh, nasib baik! Tapi masalahnya, tak boleh booking plak! What??!! Plak dah. They'll cakap kena pergi beli kat airport sendiri sebab tak boleh booking kalau nak fly hari yg sama. Plakkk dah! So, terpaksa la bergegas ke airport. Helo kat cik zira, gtau nak pergi airport. Kebetulan plak, dia pun nak ke airport jugak sebab nak g amik roomate dia actually! Wahh.so, apa lagih, tumpang sekaki la kan! Otw nak pergi sempat lagi call agen tanya ada sit ke tak lagi, kan tak pasal2 pergi2 tak da plak. Tapi alhamdullilah, ada lagi sit yang tinggal. Syukur. Kalau tak, mengamuk la bos den. Hihi.

Sempat drive thru breakfast masa nak balik tadi. Lapar woo. Nasib baik tak kebulur je! Sampai ofis je terus setelkan driver dan hotel. Tepat2 1.15 bos pun bye2. Hihi..




p/s: duk berkira2 banyak nye fail yg masih bertimbun atas meja..


No comments:

Post a Comment