Monday, May 20, 2013

Kena audit plak

Assalamualaikum dan hai!

Penat campur letih badan hari ni. Ni pun still mengadap komputer untuk settle kan beberapa kerja ofis. Kalau esok baru nak buat, memang tak sempat la. Sibuk mengalahkan bos kan. Tak pe la, bos tak ada kita la bos.huahua!

Entry sebelum ni sy ada inform yang ada auditor nak datang audit pejabat kan. Hahh..nie la nak cite nya. Banyak sangat kena buat, itu la ini la. Haii, tak tahu la sempat ke tak nak buat sebelum 28 Mei. Sebab on 28, they'll akan datang audit sekali lagi. Kat ofis kitorng nie first time nak buat 5S tau. Nasib baik la auditor yang datang hari tu memang baik gile2 la. Siap briefing dan guide we'll lagi cara-cara nak start guna konsep 5S kat ofis. Lepas ni memang mengalahkan ofis orang jepun la..haha..perasan* Tapi yang paling tak leh tahan nya, nak kena tempek segala bagai kat alatan la, SOP la and bla bla bla..Uchh, such borink!

Hari ni sy start dengan buat labeling kat semua fail meeting bos. Punya la banyak, sampai tak tersiap pun lagih. Tingal selerak gitu je kat ofis tadi, tak larat den nak kemaskan lagi. Masa big bos tak ada nie la boleh buat kerja-kerja macam ni, kalau dia ada jangan harap la. Nak pegang gunting pun tak menyempat tau. Esok kena simpan dan kemaskan bilik bos plak. Dia dah siap pesan sebelum bertolak hari tu " Rina, I serahkan kat U je, tapi jangan terlebih simpan sampai I tak boleh cari pulak"! Haha..


Singgah beli kertas kaler-kaler nak buat labeling untuk 5S nanti. Nanti nak claim balik duit dengan bos. haha..

Lupa plak, hari ni achik tumpang sekali ke ofis sebab kereta dia masuk workshop. Tapi bila nak balik petang tadi, boleh plak tak teringat nak ambik dia. Haha..nasib baik ada kat depan2 tu je. Sape suruh tak remind, ye dok? Haha..



No comments:

Post a Comment