Tuesday, December 3, 2013

Tak sangka-sangka

Assalamualaikum dan hai!

Kata orang, jodoh itu kadang-kadang tak disangka..
Kata orang, jodoh itu memang tak pernah diduga..
Berkawan la dengan siapa, berteman la dengan siapa siapa pun..
sepuloh ke duo puloh orang ke..infiniti?? melampau la kan..
Tapi kalau bukan dah jodoh, tak ke mana jugak..
Duk kat kutub utara sekalipun, kalau jodoh ada kat kutub selatan, akan ada jugak pertemuan..
Lebih kurang gitu la gamaknnya..
Kalau pikir balik, buang masa je berjanji segala bagai..
nak terjun gunung la, nak lompat pagar la, nak lari jauh2 la..
kononnya nak sehidup semati la tu..kononnya la kan..
cuba kalau yg partner tu terkena kudis ke apa, rasanya terus lari maraton..
Haha..
Tapi bila fikir balik, inilah kehidupan..
Segala yg berlaku, pasti ada cerita disebalik..
Senang ckp, ada hikmahnya..bukan i'ouls ckp, tapi Allah yg bgitahu dalam quran..
Hahhh..cepat pergi belek hadis! Jangan duk baca novel jiwang je!!
Kalau ingat balik time budak2 hingusan dulu, boleh tergelak sorang2..
sampai pernah cakap kt diri sendiri." bikin malu je aku ni" " kenapa la otak aku pendek sangat pikirannya" 
alahaiiii...time budak2 dulu kalau tak rasa jiwang karat memang tak sah la..
Bila umur meningkat, otak pun laju-laju je boleh pikir..
Alahai..
Cepat betul masa berlalu..
sedar tak sedar, i'ouls pun dah nak masuk umur dua puloh enam tahun depan..
tahun depan ye! november gituuu..so, masih dalam kategori remaja lagih la even remaja purba sekalipun! 
Dah nak jadi bini orang i'ouls ni..macam lucu je, macam malu je!! Haha!!
Tadi dapat perkabaran sorang teman lama dah selamat mendirikan masjid a few week ago..
Alhamdullilah..akhirnya...selepas lama menanti..
Tahniah ye kawan!!
Di doakan semoga selamat berbahagia hendaknya!
Cepat2 dapat baby ye!! Haha..

p/s: Bulan depan bakal bertukar status!! Nervous!! Counting a days.......


Colorful Sketched Bride To Be Text Posters, Art Prints

No comments:

Post a Comment