Thursday, May 16, 2013

Stress out

Assalamualaikum dan hai!

Hari ini rasa sangat2 moody. Semalam tidur pun dalam jam 3.30am. Kepala pun dah start nak pening dah, asyik nampak katil je sekarang nih. Nasib baik la bos tak ada seminggu dua nie, dia ke oversea plak dah. Untung la jadi bos, travel memanjang je. Kita nie bukan setakat oversea, overriver pun tak pernah lagi. Uhuk3.

Myvi masih kat workshop lagi. Mekanik cakap hampir kat seribu jugak habis. Ingatkan aricond je problem, tapi rupanya lebih dari tu. Nak cakap pun tak reti jugak. Cuma yang saya ingat dia cakap kompresor, saksobar and bla bla bla. Nak eja saksobar pun tak tahu, nampak sangat reti naik bawak kereta je. Huahua..Money money money lagih. Pening kepala den. Bab duit nie memang kadang-kadang boleh buat jiwa sesak, wat moody je. Hurmmm..tak baik plak kalau nak merungut kan. Nak buat macam mana, dugaannn..

Sampai je kat opis, berlambak kerja atas meja. Cuti sehari pun kerja dah bertimbun. Aduii, kenapa la moody sangat rasanya nie.........!!

Wednesday, May 15, 2013

Special for you, mom!


My mama,
You are our supermom in the whole world..
And we are your tiny heroin who always break the rules
but never across the wild borders..

You always protect us with your magic
touch & mighty hands..

You never let us down even we
so close to be terminated from the universe..

Our dearest mama,
We love you today, tomorrow and till the end..

Happy Mama's Day!



#I have a great mom and I love her#

Kisah Rabu Saya!

Assalamualaikum dan hai!

Kisah rabu! Hari nie banyak hal yg terjadi, start dari awal2 pagi lagi! Punya la malas nak bangun pergo kerja tadi, alarm duk memekak pun malas nak layan. Malas seantero dunia kot! Abah hari nie happy je nampak, ye la birthday 'boy' katakan. Hikhik..Happy birthday abah! Sweet seventy kah? Haha..tahun depan sambut birthday dengan cucu plak ye, boleh tengok la berebut belon.

Sempat je bergambar dengan abah sebelum naik kereta. Hari ni tumpang mama skali sebab myvi katak shaye masuk bengkel. Rosak terukk woooo..Habis kat seribu plak la. Adeii..akhir bulan plak tu. Tolong! Gua pokai! Ma, minta seringgit!!






Ekceli, last saturday dah celebrate birthday abah, buat sekaligus untuk mama sempena Mother's day. Baru la havoc! 2 in 1 katakan. Padahal bajet duit punye pasal!



Haha..Okeiy, sambung cite tadi plak. Masa kat trafic lite otw nak ke usm, dummmmmmm! Terkejut gile sampai tersembam muka i kat dashbord depan. Ok, tipu! Sebab i duk belakang! Rupanya ada kereta belakang emergency break, then terlanggar kelisa mini mama! Nerves nerves nerves!

Bila keluar kereta, baru la perasan yg rupanya bukan dua kereta berlanggar, tapi 3. We'll kat depan sekali. Bumper belakang rosak, lampu belah kiri hancusss dan body kereta ada tercalar. Kereta toyota kena paling teruk skali sebab kat tengah2. Habis depan belakang. Uhuk3..Yang kereta belakang steady je, kena calar sikit. Cite punya citer, last3 semua angkut g balai buat repot. Kat balai plak punya la lama, sampai sempat tersengguk atas kerusi. Dah la lapar wooo..Kat jam 1 pm baru settle kat balai.

Muka tahap borink gila tunggu report siap. Tak boleh blah ..huahua..

Then, balik rumah, mandi dan solat. Kiranya hari ni i emergency leave terus la, ye la, dah jam 1 baru siap, tak kan baru nak masuk opis kan. Then, dalam jam 2.30 keluar plak dengan mama untuk urusan bank, bayar pomen a.k.a mekanik dan lain lain lain lain lagih. Jam 6++ baru sampai rumah! Fuhhhhh..penat sih!


#Moral: Jaga jarak semasa memandu! Jangan ingat buku yg JPJ bagi time test keta dulu saje buat pameran je! Baca dan praktis ye!#


Monday, May 13, 2013

Superwoman

Ouchhh.. I'm being so busy lately. 
Work never end.



If it doesn't CHALLENGE you
it doesn't CHANGE you 
 -Fred Devito-