Thursday, July 3, 2014

Honeymoon Part 3 : Colmar Tropicale, Berjaya Hills Resort

Sambungan...

Entry kali ni siap bersambung-sambung plak
actually, sebab tak sempat nak siapkan semalam
ada kerja yang perlu disettle kan urgently
so..here we go
Second day kat sana
kitaorang keluar jalan-jalan
Ada banyak tempat jugak yg ada
cantik-cantik plak tu
antara nya Japanese Village, Botanical Garden, Mini Animal Park
padang golg, horse riding, sport complex, spa dan lain-lain
tapi we'' ll tak pergi semua la
just jalan-jalan kat Japanese village, botanical garden and animal park :)
nak ke semua tempat ni ada shuttle
so, guest yang tak bawak kereta tak perlu la jalan jauh-jauh
shuttle tu free je
cuma bayar entrance ticket nak masuk ke tempat2 tu je
bayaran pun tak la mahal..berbaloi
shuttle ni setiap masa ada
they'll akan ambil dan pickup

 Shuttle yang we'll naik macam kat belakang tu. Yang kaler putih tak ada tingkat. 
Nasihat free; sila pakai seat beat kalau tak nak jatuh tergolek dari cerun tinggi.  (^,^)




Tempat menunggu shuttle..First come first serve


Yang paling sy suka Japanese Village. Memang cantik sangat-sangat. Terpegun tengok keindahan semulajadi. Lebih-lebih lagi time atas bukit macam ni. Tersangat la tinggi.
Nak naik ke Japanese Village ni kena jalan jauh sikit. Pak cik shuttle just bawak sampai bawah je. Kena naik tangga dan jalan sikit. Exercise oochhh


Yang ni botanical garden. Sape-sape yang minat dengan pokok-poko, bunga ke boleh la ke sini. Depan gate ni ada jual air. Siap beli dah. Panas ouchhh




























 Rumah style jepun. Boleh pakai kimono dan bergambar. Semua berbayar (^,^)
Tak ingat harga berapa. Hubby tak nak pakai baju ni. Dia kata bagi can kat budak-budak kecik je laa..sadis betullll




Lepas puas ronda-ronda dalam tu, kitaorang ready for next trip. Turun tangga plakk..letih ouchhh

Sambungan part 4 plak.. (^,^)(^,^)

2 comments:

  1. Rindunyaa nak datang sini lagi..uhukk.masa sy dtg hari tu, sampai dh malam, so bayaran tak dikenakan :) naib baik hotel ada yg available lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..best kan kt sini..mmg blh dijadikan tmpat pilihan untuk brcuti..staf2 pn baik even kadang2 tak faham they'll ckp..hihi

      Delete