Sunday, July 6, 2014

Honeymoon Part 4: Colmar Tropicale, Berjaya Hills

Sambungan..

Next trip kitaorg melawat Animal Park plak
ke sana pun guna shuttle jugak
sempat ambil gambar-gambar view masa kat atas bukit
tapi semua photo hubby save dalam komputer kat rumah
alahai..kite yg jenis suka save gambar dalam phone, dia plak jenis yang suka transfer gambar (-,-)
sebelum ke animal park, shuttle akan balik dulu ke colmar untuk next trip
sebab tak semua yang dlm shuttle tu nak ke tempat yg sama


lepas tunggu 10 minit, shuttle dah penuh
amik seat depan-depan..senang nak tengok jalan dan view cantik-cantik


Entrance fee cuma RM3.00 je
boleh bayar di kafe yang ada kat depan tu



















kite jenis yg tengok-tengok je
pegang tak nakkkk
bukan takut, geliiiiiiii (^,^) (^,^)

kat sini tak lama pun
sebab tak banyak sangat benda boleh tengok
just ada rusa (rusa ke), kelinchi, kuda
dan tak ingat dah ..hihi
time tu pun dah tengahhari dah
panas terik
balik jalan-jalan kat colmar la plak
sambil isi perut ..laparr ouchhh

 Swan lake..ada yang hitam dan putih. Both are cute :)






Lepas isi-isi perut,, balik bilik rehat dulu
dah jalan-jalan sepanjang hari
penat ....
petang tu plak kami round-round kat area belakang
ada swimming pool, sesuai la nak bawak family ke sini
sempat jugak terjun dalam swimming pool seround.. hihi
masa we'll datang sini, terjumpa dengan a few couple yang buat shoot kat sini
for their wedding i guess
memang view yang cantik
tak payah pergi oversea, kat sini pun boleh feeling-feeling macam kat French :)


Malamnya kitaorang ke souvenir shop
ada a few kedai kat sini
harga boleh tahanla
kena pakai main harga dengan tokey kedai (^,^)


Day 3:
Sesi packing dan sumbat baju dalam beg
nak balik dah..
shuttle untuk ke Times Square dalam jam 11am
Lepas breakfast dan ambil-ambil gambar, terus ke tempat menunggu shuttle kat bahagian masuk
rupanya pak cik shuttle tu dah siap-siap tunggu kitaorang..hehe
sempat jugak lawat The Chateau
Tak tahu apa benda tu tapi bangunan nya sangat klasik
macam istana dalam cerita disney
rasanya macam spa mewah (according to google)




Then, terus ke Times Square ...
Goodbye Colmar, till we meet again (^,^) (^,^)

No comments:

Post a Comment