Wednesday, July 9, 2014

Kad raya

Assalamualaikum dan hai..
Zaman sekarang ni kad raya blh dikatakan tak valid dah
Most people will give raya wishes via sms/ whatssap/call/facebook
Lebih jimat dan senang
Tak payah beratur pilih kad, beli lagi
Nak karang mengarang lagi
Lagi nak beli setem and pos
Leceh kot..hari ini semua orang nak cepat kan
Benda -benda remeh gini
Dah tak ambil kisah dah
Teringat masa umur belasan dulu
Tiap tahun akan mintak mama beli kad raya
Seronok pos kat kawan2 sendiri
Siap tulis WAJIB balas..haha
Ucapan raya mengalahkan karangan
Nak ambik exam SPM 
Masa kecik-kecik dulu
Me and siblings selalu pos sendiri2 kat rumah
Kononnya nak buat nampak orang hantar la
Padahal pos sendiri
Tu plak tuju kpd mama abah sendiri
Alahaiii..
Dah lama tak merasa tulis kad raya
Pagi semalam my bos minta beli kad raya banyak2
Nak send to bos2 jugak
Aktiviti wajib setiap tahun
Walau canggih mana pun kite, kad raya still kena hantar
Salute la bosss
Tapi yg busy nye PA die ni laaa
Nak kena tulis nama satu2 lagi
Nak kena potong2 lagi..setem lagi..
Bukan sorang dua, hampir kat 100 orang nak send tau
Jenuh la gua tepek nama sorang2..huahua

1 comment:

  1. wahhh, bagus boss akak nie..
    still amalkan cara dulu2x..
    eiqa pun dah lama x tulis kad raya..

    tp bulan ni ramai blogger yg buat segmen kad raya :)

    ReplyDelete