Sunday, July 6, 2014

Mother's Day Mama: Hotel Perdana Kota Bharu

Assalamualaikum dan hai..

Actually story ni dah lama
tapi sebab belog dah lama tak berasap
so, tertangguh la entry ni
mood nak menulis mencurah-curah plak dua tiga menjak ni
hehe..puasa kot..tak perlu rushing ke sana sini

For mother's day celebration this year
we'll adik beradik sepakat nak buat kelainan sikit
selalunya  buat kat rumah sekali dengan birthday arwah abah
(rindunya kat abah.......)
tapi kali ni nak buat special sikit
actually sebab utama tak nak mama rasa termiss and alone
kami sedaya upaya akan ceriakan mama..hopefully
so, plan kami nak buat kat hotel
survey punya survey, dengan harga dan hidangan lagi
seminggu dua jugak survey hotel
ada yang murah tapi makanan tak best
ada yang makanan terlajak best tapi mahal ouchhh
last-last kami decide nak celebrate di Hotel Perdana, Kota Bharu
Hotel Perdana versi baru
serius, memang cun gila!
Harga pun affordable, lingkungan RM60.00 per head
makanan pilihan kami semestinya BBQ pakej
tempat tip top, service mantap..so on aja laaa
Petang sebelum itu sy dan hubby ambil kek yang farah order
homemade cake..cun sangat
kek pun warna putih merah
masa balik rumah, mintak adik check line dulu kot-kot mama nampak
tak bagi nampak kek..hehe
simpan kek dalam bilik dan pasang aircond..takut cair plak
nak letak dalam peti kan takut terkantoi plak..haha
so, lepas maghrib sy, hubby dan adik-adik gerak dulu untuk buat preparation
Mama sendiri tak tahu lagi kat nak bawak dia ke mana
just minta mama dress up ikut tema iaitu merah..my fav colour (^,^)
Kak, a.lie dan zara bawak mama









seperti biasa, last minute baru nak tulis ucapan tacink-tacink dalam kad.. hihi


Mama dah sampai..hehe..mama nampak terkejut u'oulss..misi berjaya!












Sesi makan-makan tersangat berjalan lancar..haha
BBQ kat sini best sangat
macam-macam yang ada
ketam, udang, sotong, ayam, daging dan seafood2 yang pelik-pelik (^,^)
Lepas siap-siap makan, round-round kat swimming pool
semua table penuh dan most of them pun celebrate mother's day jugak
Alhamdullilah..and for our beloved mama, we all love you so much dunia akhirat.. :)


No comments:

Post a Comment