Tuesday, December 17, 2013

Mr. Right??

Assalamualaikum dan hai..
Mr Right?
Selalu saje kita dgr org sebut he's my mr right..
He's the one la..lebih2 lagi bila orang tanya soal jodoh..
Bila nak kahwin? Bila nak kahwin? Bila nak kahwin?
Sometimes, rimas gila rasanya..
Sy sendiri pernah berada dalam situasi tekanan jiwa yg memuncak ni bila orang duk tanya soal ni.
Kalau kepala ni dari batu, lama dah hentak kat dinding kasi hilang stress..
Rasa macam nak jawab gini je;
'hello, kenapa kau tak tanya terus bila aku nak dapat anak.! Lagi expert weh!'
Fuhh..advance sangat kot! Tapi puas hati la! Haha
You'll2 yang dah kahwin tu jangan la selalu duk tanya awek2 cun ni bila nak join d club..
Serius cakap, benda ni sensitif woo..
Boleh bawak kepada tension kuasa empat belas otak yang nak kena jawab nih..
Soal jodoh kan urusan Dia, siapa la kita ni nak pandai2 je..
Bukan nya pilih jodoh tu senang macam pilih ikan kat super market tu..
Eh, nak pilih ikan pun susah woo..
Sy kenal ikan bawal je, sebab senang nak cam..kecik2 dan bulat gitu ikan bawal la tu..huahuahua
Yg mana dah kahwin awal tu, alhamdullilah..
Yg mana belum bertemu jodoh, inshaallah..
Korang doakan2 je la ye..
Jangan bimbang, awek2 cun ni tak kebas pun laki korang aihh..haha
Okeiy, dah melalut tak tentu pasal plak..
Saje, buat luahan perasaan sikit! Kononnya la kan! Huahua
Mr right? Hummm..
Depa kate mr right ni kononnya cinta sejati la kot..
Kononnya dia je la yang paham kita..senang cite, soulmate la..
Sehati sejiwa gitu..tu time sayang2..
Kalau time gaduh, berjiwa raga bangsa terus la gamaknya..
Kalau budak2 baru nak up tu, akan ada la bunyinya
'weh, aku dah jumpa mr right aku la'..
Tak pun, 'weh, aku rasa dia la satu2nya mr right untuk aku atas muka bumi yg luas ni. Tak ada yg paham aku selain dia'
*konon la sangat*
Tapi cuba time bertekak, dari mr right terus jadi mr. K.O!!Alahaiiiiii...
For me, Mr. Right bukan senang nak jumpa..
Kadang2 mustahil untuk kita tahu sama ada he's d one or not..
Sy percaya kepada jodoh..
Jodoh yg Dia bagi kepada kita itu la yg paling paling paling terbaik..
Kita nak kapel berapa ramai orang sekali pun, nak berjiwang karat sampai berkarat kuning sekalipun, tapi kahwin tetap dengan jodoh yg Dia pilih..
Sebabnya, hanya Dia yang tahu apa yg kita perlukan..right?
Kadang-kadang, mr right ni boleh jugak jadi mr. wrong..
Sometimes, he's become mr. clumsy..
And sometimes, he's become our baby..
But, he's always there..
For any reason..
Bila kita terima setiap kekurangan yg ada pada dia,
Bila kita tahu keburukan dirinya,
Bila kita tahu kelemahan yang tak dapat dia baiki,
Dan kita masih disitu..
Itu ertinya he/she's d one for you..
And will be part of your life..
Tapi jangan main tipu plak,
Cakap boleh terima, boleh terima, tapi dalam hati.......
Ni orang panggil kes cari pasal.
Kalau tak boleh terima, settle awal2..
Sebab bukan nk together gether sehari dua, tapi lasting forever tuhh...hihi
So, sebelum nak cari mr.right, jadikan kira ms. right dulu ye..
Jangan kita je nak right, tapi perangai kita asyik wrong je memanjang!
Daa..

No comments:

Post a Comment